Udfald / Internetsupport / Kontakt os / Søg
 
   
 
 
     
Forside > Internet > Nyheder > Hvad er IP-telefoni Print
03-12-2005 Tilbage til oversigt
Hvad er IP-telefoni

Hvad er IP-telefoni?
Overførsel af tale over internettet kaldes "Voice over IP" (VoIP) eller IP-telefoni.
Der kan overordnet skelnes mellem fire former for IP-telefoni:

IP-telefoni mellem pc'er

IP-telefoni mellem pc'er kræver, at pc'erne har lydkort, hovedsæt og softwareprodukter, der kan samarbejde. I dag bruges mange forskellige IP-telefoni produkter. Man skal være opmærksom på, at brugere af ét produkt typisk ikke kan gennemføre en IP-telefonisamtale med brugere af andre (sofware)produkter.

IP-telefoni fra en pc til en telefon (fastnet eller mobil)

For at kunne føre en telefonsamtale fra en pc gennem et IP-netværk til en telefon (fastnet eller mobil) skal IP-netværket forbindes til et offentligt telefonnet gennem en såkaldt Gateway. En Gateway er en betegnelse for koblingen mellem apparater på forskellige typer af netværk, der gør, at de kan kommunikere med hinanden.

IP-telefoni fra en telefon til en pc

Ved kald fra en telefon, der er tilsluttet et offentligt telefonnet, til en pc, der er tilsluttet internettet, vil der normalt først skulle foretages et almindeligt opkald til en Gateway. Derefter skal der indtastes et nummer, der identificerer den pc, som man ønsker at ringe til.

IP-telefoni mellem to telefoner

Ved kald over internettet mellem to telefoner, der er tilsluttet offentlige telefonnet vil, der normalt først skulle foretages et almindeligt opkald til en Gateway, og derefter skal telefonnummeret på den ønskede abonnent indtastes. Opkaldet vil derefter blive formidlet gennem denne Gateway over internettet, gennem en anden Gateway og videre til den kaldte abonnent.

Udover de fire beskrevne former for IP-telefoni findes forskellige variationer. F.eks. findes der IP-telefoner, der direkte kan tilsluttes et IP-netværk, og udstyr, der gør det muligt at tilslutte almindelige telefoner til et IP-netværk via en pc.

Afsnittet Hvad er IP-telefoni erkopieret fra IT- og Telestyrelsens hjemmeside
 
Bemærk af antenneforeningens internetsupport tager sig ikke af spørgsmål og servicering af medlemmernes IP-telefoni.
Nyheder
Faaborg Vest Antenneforenings nyhedssektion er delt op i tre sektioner; nyheder vedrørende TV & Radio, nyheder vedrørende Internet og generelle nyheder.
 
I nedenstående kan du vælge en af disse nyhedssektioner: 
Faaborg Vest Antenneforening - Margrethevang 57 - 5600 Faaborg, telefon 4440 1213
Designet af conceive.dk
プラダ 財布 クロエ 店舗 FILA メンズ店舗 エアジョーダン ナイキ スニーカー 正規品 BRIEFING CONVERSE 免税店 人気新品 カテゴリ フェンディ 財布 グッチ 財布 メンズ KEEN レディース専門店 帽子 通販 メンズ INCASE 店舗 80%以上割引 LACOSTE 激安販売CLARKS シャネル 財布 フェンディ 財布 PATRICK 値段免税店 puma スニーカー アウトレット TUMI 激安販売 VANS 日本正規専門店 CONVERSE 本物正規品販売 グッチ 財布 アグ 激安 jordan nike apparel クロエ 財布 コーチ アウトレット air force エルメス 財布 プラダ アウトレット
ナイキ 靴 コンバース オールスター レイバン 店舗 レイバン サングラス バンズ 靴 Cheap nike Air Jordan