Hastighed & Test

Nogle opgaver kræver mere hastighed. Hvis du arbejder hjemmefra og ofte deltager i videokonferenceopkald, har du brug for en hurtigere forbindelse, end hvis du kun tjekker email, læser nyheder og bruger Netbank. Det samme, hvis i er flere der Video-/TV-/Filmstreamer på samme tid. Bemærk også at der ofte vil være et hastighedstab, via det trådløse internet.

Hastighedsbehov

Email & Musikstreaming:
5 Mbps
Webbrowsing & Sociale medier:
10 Mbps
Videoopkald:
10 Mbps til 20 Mbps
Video-/TV-/Filmstreaming:
20 Mbps (HD), 50 Mbps (4K)
Onlinespil:
50 Mbps til 100 Mbps
Download/Upload af store filer:
10 Mbps til 50 Mbps

Afhængigt af hvor hurtigt du vil downloade & uploade og om du foretager videoopkald

Prøv simulator nedenfor, og få overblik over forskellen på vores Standard-, Guld- og Megapakke.

Test forklaring

Latency: Tid i millisekunder, det tager for signalet at gå til internet serveren og retur. Lav Latency betyder, at din forbindelse er mere pålidelig, især i forhold til online spil og videoopkald.
Download: Aktiviteter såsom at gennemse websteder eller streame YouTube, TV & Film, er afhængige af en hurtig download hastighed. Denne måling viser, hvor hurtigt den information, og de data du anmoder om, hentes til din enhed.
Upload: Vigtig, når du sender data. Når du foretager videoopkald, sender dokumenter og fotos, eller filer til skyen (Backup). Viser, hvor hurtigt information sendes fra din enhed til nettet.

Kabel kontra WiFi

Bemærk at der ofte går mindst 30-50% af din hastighed tabt, når du går fra at anvende kablet forbindelse, til at anvende trådløse signaler, over WiFi.

Hastighedstest

For at få det bedste, og mest retvisende resultat, skal du foretage test herfra på din PC, slå evt. WiFi fra og benytte et godkendt netværkskabel (Cat5e/Cat6) mellem vores Modem og din computer. Der bør ikke være andre netværkskabler i Modem, og du bør lukke alle åbne programmer som bruger internettet. Hvis du er på en VPN forbindelse, skal du lukke den.

Efter måling af Downloadhastighed:
Klik på “Vis flere oplysninger”, for
at se Uploadhastighed og Latency.